Turisztikai fejlesztés a Retyezátban

táblaA Retyezát évről évre népszerűbb a turisták között, egyre többen  keresik fel, ezért újabb és újabb útvonalakat létesítenek. A karbantartási munkálatokat azonban csak olyan időszakokban lehet megvalósítani, amikor kevesebb a turista a hegyekben, tehát csak ősszel vagy tavasszal.

Széleskörű turisztikai fejlesztésbe kezdtek a Retyezátban.  Új útjelző táblákat helyeznek el a sérültek helyére, illetve újakat is felszerelnek a hegyi túrázók minél pontosabb tájékoztatására.

A jelzőtáblák felszerelése azonban komoly kihívást jelent, mivel minden táblát kézzel kell felszállítani, gyakran 2000 méter fölötti magasságig, mert sok helyre autóval nem lehet feljutni. Egy útjelzőoszlop súlya kb 20 kilogramm, amihez még hozzá jönnek a szerszámok és a betonhoz szükséges alapanyag is.

forrás:erdely.ma

Málnási György

Nevem Málnási György, 1963-ban születtem az erdélyi Szászrégenben. Itt jártam iskolába és itt végeztem el a gépipari szakközépiskolát.1982- ben érettségiztem. Samu Pál biológia és Nagy János földrajz tanáraimnak köszönhetően már gyerekkoromban közel kerültem a természethez, illetve a magas hegyek világához.