Erdélyi barangolás: 2015.07. 20-25-ig útinapló

Első nap

Indulás: 20-án, 06 órakor, kb. 600 km. utaztunk a végállomásig, 13 órát ültünk kis megszakításokkal a klimatizált, kényelmes kisbuszban.

P1080366Az úti célunk Déda-bisztra volt. Ártándnál léptük át a határt. A Szamos folyó völgyén keresztülutazva a Királyhágón ebédeltünk csorba levest – csorba tányérokból -, meg miccs-et mustárral és egy erdélyi különlegességgel, „pityókával”.

Érintettük: Nagyváradot, Csucsát, Körös-főt, Maros-vásárhelyet, Szász-régent, és láttuk az autóból a Tordai-hasadékot.

Állandó szálláshelyünk Déda-bisztrán volt. Este már meg is vacsoráztunk. Nagyon ízletes volt minden étel, a házi P1080360készítésű vaj, sajt, gyümölcsízek, kolbász, szalonna, stb, minden kiváló minőségű volt.

A szállásadónk egy 14 gyermekes román gazda: Viktor Kazan, és a szomszédban lakó fia és menye, egy kedves fiatal pár: Sámuel és Alina. Három szép gyerekük van: Lukas, Antónia és Szófia (6 hónapos). A szállásunk egy új építésű családi ház emeleti szintjén volt, 2 ágyas szobákban helyezkedtünk el.

Este nem kellett altatni bennünket 🙂

Málnási György

Nevem Málnási György, 1963-ban születtem az erdélyi Szászrégenben. Itt jártam iskolába és itt végeztem el a gépipari szakközépiskolát.1982- ben érettségiztem. Samu Pál biológia és Nagy János földrajz tanáraimnak köszönhetően már gyerekkoromban közel kerültem a természethez, illetve a magas hegyek világához.

Vélemény, hozzászólás?