A marosvécsi kastély turisztikai fejlesztéséről tanácskoztak

Forrás: erdely.ma
Forrás: erdely.ma

2015 November 14-én turisztikai szakemberek, egyház képviselők és a környék panziótulajdonosai szakmai megbeszélést tartottak a marosvécsi kastélyban, „Turizmus a marosvécsi Kemény Kastély körül” címmel, a Kemény Auguszta Kulturális Egyesület és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának szervezésében.

A kastély egy éve került vissza a Kemény-család tulajdonába. A megbeszélésen többek között az elmúlt év tapasztalatait osztották meg egymás között a részt vevők, illetve a jövőbeli tervekről is szó esett. Nagy Kemény Géza a család képviseletében elmondta, hogy a kastélyt a helyi magyar közösség és a környékre látogató turisták érdekében kívánják hasznosítani. Nagy Kemény Géza a környékbeli panzió tulajdonosokkal illetve a turisztikai szakemberekkel szeretne szorosabb együtt működést, mert az elmúlt egy évben a turisták száma elmaradt a várakozásoktól, pedig számos rendezvény volt a környéken.

A beszélgetésen jelen volt Zsigmond Ambrus, Marosvécs alpolgármestere, aki a község érdekében is kiemelten fontosnak nevezte a kastély további fejlesztését.

A kerekasztal-beszélgetésen jelen lévők egyetértettek abban, hogy panziók és turisztikai egységek, és a térségben működő történelmi egyházak szorosabb együttműködéssel, a már jól felépített Sóvidékkel és Nyárádmentével közös promóciós ajánlatokkal, egyedi rendezvények szervezésével lehet fellendíteni a marosvécsi kastély körüli turizmust.

forrás:erdely.ma